امر به معروف و نهی از منکر بر ما واجب است، برای فاسد نشدن جامعه و حفظ محیط اسلام خداوند امر به معروف و نهی از منکر را قرار داده است. اینکه می گویند: عیسی به دین خود، موسی به دین خود، یا می گویند: من را که در قبر تو نمی گذارند، اشتباه است. وظیفه ما امر به معروف و نهی از منکر است.
آیة الله حاج شیخ محمد تقی بافقی (رحمة الله) در راه همین امر به معروف و نهی از منکر، سیلی خوردند و این فریضه را ترک نکردند. (۱) در امر به معروف هم نباید ملاحظه چیزی یا کسی را کرد. اگر کسی اشتباهی کرد باید به او گفت ولو اینکه شخص بزرگی باشد.
حضرت استاد می فرمایند: روزی خدمت آیة الله العظمی حکیم (رحمة الله) بودم، عربی برای ایشان مقدار زیادی وجوهات آوردند، ولی ایشان بدون ملاحظه اینکه او مقدار زیادی پول آورده یا مثلا شخصیتی است به او فرمودند چرا محاسنت را با تیغ زده ای، و او را از این کار نهی فرمودند. البته در مرحله اول معلوم و مشخص باشد که باید با آرامش امر و نهی کرد.
۱- حضرت رسول اکرم (ص) فرمودند : خداوند با مؤمن ناتوانی که دین ندارد دشمن است، پرسیدند ای پیامبر خدا، مؤمن ناتوانی که دین ندارد کیست؟ فرمودند کسی که نهی از منکر نمی کند.
حضرت امام صادق (ع) فرمودند : هر کس دوستی او و دشمنی او بر اساس دین نباشد، دین ندارد.
و همچنین حضرت امام محمد باقر (ع) فرمودند : امر به معروف و نهی از منکر دو خصلت از خصلت های خداوند است پس هر کس این دو را یاری کند خداوند او را عزیز و گرامی می گرداند و هرکس دست از یاری این دو بردارد خداوند او را خوار و کوچک خواهد کرد.
ادامه دارد …
برگرفته از کتاب آداب الطلاب
شهریور ۰۶, ۱۳۹۶ دیدگاهها برای کلام معصوم (ع) ۱ بسته هستند
شهریور ۱۹, ۱۳۹۵ ۳
اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۵ ۴
فروردین ۳۰, ۱۳۹۵ ۱
نظرات بسته شده است
امربه معروف و نهی از منکر کار سختیه ولی وقتی در راه رضای خدا انجامش می دیم آرامشی رو به همراه داره که فکر کنم بخاطر انجام مسؤو لیتمون هست .
من اکثرا در یک منگنه که یک طرفش امر به معروفه و یک طرفش ترس از تبعات اون ، گیر می افتم و در این بین عقلم پا در میانی میکنه و با توجیه، قضیه رو یه جورایی ماست مالی می نماید
چقدر خوب و صادقانه!
این احساس شاید برای همه باشد.
ولی یه نکته ، اونم اینکه همیشه این طور نیست که سیلی بخوری !
خیلی ها از جمله خودم با تبعات شیرینش هم رو به رو شده اند.
خوشبختانه هستند کسانی که وقتی یه نکته ای رو بهشون می گی، می پذیرند.
(مثلا وقتی کسی غیبت می کند، و تو محکم می گویی غیبت نکن و او هم ادامه نمی دهد)
بعضی ها هم نمی پذیرند ولی برخورد بدی نخواهند داشت.
البته خود ما هم باید معروف و منکر را بشناسیم. همچنین عامل به آنها باشیم. و نکاتی دیگر که در این کامنت نگنجد.
راستی برای شناخت خود امر به معروف و نهی از منکر بد نیست به این مطلب رجوع شود:
http://moqtader.ir/امر-به-معروف-و-نهی-از-منکر-چیست؟/
از راهنماییتون بسیار مچکرم برادر،البته این مطلبی که عرض کردم بیشتر در موارد اجتماعی پیش میاد.
امربه معروف ونهی از منکر، بزرگترین واجبات دینی می باشدخداوند بزرگ درقران کریم ( آیه۱۰۴ سوره آل عمران )می فرماید باید ازشما امت اسلامی گروهی باشندکه به سوی نیکی دعوت کنندو امربه معروف نهی از منکرنمایدوآنان هستند که رستگارند. ودر توضیح المسائل به طور کامل توضیح داده شده است